Dit zijn onze garanties!

Biologisch kies je niet voor niks. Daarom is het assortiment van Biotruck met zorg samengesteld. De garanties van Biotruck op een rij: 

Geen kleur-, geur- en smaakstoffen in je voeding
Onze leveranciers gebruiken geen kleur-, geur- en smaakstoffen bij de verwerking van hun producten. 100% biologisch in ons hele assortiment. 

Dieren krijgen meer ruimte en hebben een beter leven
De dieren van onze biologische veehouders worden zo gezond en natuurlijk mogelijk gehouden. Koeien krijgen bijvoorbeeld extra veel ruimte om te grazen, varkens mogen wroeten en vleeskippen krijgen de tijd om te groeien.

Geen bestrijdingsmiddelen
Onze biologische producten zijn onbespoten. Dat betekent niet alleen dat je zelfs de schil van onze groente en fruit kunt eten, maar ook dat onze leveranciers (en hun medewerkers) niet aan gif zijn blootgesteld. Daarnaast wordt er dus ook geen gebruik gemaakt van pesticiden die o.a. schadelijk zijn voor de insectenpopulatie in Nederland.

Groenten en fruit worden natuurlijk geteeld  
Biologische groente en fruit staan altijd met hun wortels in de grond. De gewassen krijgen de tijd om te groeien waardoor de smaak en kwaliteit beter zijn. Dat proef je direct!

Geen gebruik van kunstmest
De productie van kunstmest is een zeer vervuilende industrie. Daarom maken de leveranciers van Biotruck alleen gebruik van natuurmest. Goed voor het milieu en extra lekker van smaak! 

Geen ontbossing
Voor de productie van biologische producten worden geen oerwouden gekapt waardoor grote gebieden in Zuid-Amerika en Zuid Oost AziĆ« hun natuur gewoon behouden.  

Daarom is Biotruck dus goed voor mens, dier en milieu! Meer weten over onze leveranciers? Lees hier verder.