Rode wijn Purato “Siccari” Appassimento BIO
Omschrijving

Sicilië, Italië

Wat een geweldig lekkere, nieuwe rode wijn van The Wine People, de makers van o.a. de wijnen van Feudo di Santa Tresa. Zij hebben zich ten doel gesteld uitstekende, moderne wijnen te maken voor betaalbare prijzen. Respect voor terroir en inheemse druivenrassen staat hierbij voorop. Onder het motto “Green to the Extreme!” maken zij een serie biologische wijnen, waarbij tijdens de productie op elk aspect wordt gelet: milieuvriendelijk, CO2-neutraal, veganistisch en verpakt in gerecyclede en recyclebare materialen. Tegelijkertijd is deze Purato een authentieke Siciliaanse wijn van hoge kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs!

Deze rode wijn van komt van de druif Nero d’Avola, uit biologisch gecertificeerde wijngaarden. Nero d’Avola is de bekendste en belangrijkste rode kwaliteitsdruif van Sicilië. De Nero d’Avola levert wijnen met veel donker, sappig besfruit en kruiden. De wijn is aangevuld met een kleine hoeveelheid Syrah en andere lokale druiven.

Deze Purato “Siccari” Appassimento is gemaakt van de beste druiven uit wijngaarden in Vittoria, in het zuid-oosten van Sicilië. De zandbodem, die hier bekendstaat hier als “feretti”, zorgt voor geconcentreerde, verfijnde druiven.

De druiven worden na de pluk slechts deels meteen gevinifieerd. Een ander deel van de druiven droogt namelijk nog enige tijd om een geconcentreerdere, iets zoete smaak te verkrijgen (de appassimento- of ripasso-methode). “Siccari” betekent dan ook “gedroogd” of “of te drogen gelegd”. Pas daarna worden ook deze druiven vergist en worden de twee delen samen gebracht. Ten slotte rijpt de wijn in grote houten vaten van 3000 liter.

De Purato “Siccari” Appassimento is een karaktervolle, rijpe en complexe wijn, met heerlijk zwoel, rood besfruit en kruiden. Diep donkerrood, met paarse schakeringen. De wijn is heerlijk zacht en heeft een lange afdronk.

Aanbevolen bij rood vlees en diverse pastagerechten met tomaat.

Rode wijn Purato “Siccari” Appassimento BIO

Sicilië, Italië

€ 9,49