Rode wijn Frappato 'Rina Russa' Santa Tresa 2022 BIO
Omschrijving

FRAPPATO 'RINA RUSSA' SANTA TRESA 2022 BESCHRIJVING
De Frappato "Rina Russa" uit Santa Tresa is een symbolische wijn uit het Vittoriese-gebied, een gebied in de buurt van Ragusa dat traditioneel en historisch geschikt is voor de wijnbouw. Voor de productie van deze rode interpretatie wordt een variëteit geselecteerd binnen de experimentele wijngaard die aanwezig is op het landgoed en die zich uitstrekt over een vlakte ten noorden van de Dirillo-rivier met het Iblei-gebergte in het oosten en met uitzicht op de zee in het zuiden en westen. De hele wijnmakerij respecteert de voorwaarden van de biologische teelt, met bijzondere aandacht voor respect voor biodiversiteit en waterbeheer.

Santa Tresa ziet de wortels van zijn Frappato neerdalen in bodems met ideale eigenschappen voor de rijping van de druiven. In feite wordt de eerste laag, bestaande uit rode aarde, gevolgd door een kalkhoudende basis. Het naast elkaar bestaan ​​van de twee bodems maakt enerzijds een los materiaal mogelijk dat rijk is aan mineralen en anderzijds een hoge kwaliteit vanuit organisch oogpunt en mogelijkheid om de waterval vast te houden. Zodra de oogst klaar is, verplaatst het werk zich naar de kelder waar de Frappato spontaan fermenteert in stalen tanks en met maceratie op de schil. Zodra dit is gebeurd, volgt het rekken en verfijnt de wijn, met bâtonnage, in cement gedurende een paar maanden.

Rina Russa Santa Tresa presenteert zich aan het oog met een sterke robijnrode kleur met elegante paarse reflecties. De neus is betoverd door tonen van wilde aardbeien en zoete specerijen zoals nootmuskaat en kruidnagel, gevolgd door een balsamico-afdronk die ons bij de hand neemt en uitnodigt om te nippen. In de mond gaat de smaak van rood fruit vooraf aan een frisheid en smaak die de rondheid en zachte invloed van tannines in evenwicht brengen, die in staat zijn de mond met grote lichtheid te strelen. Een wijn met een gemiddelde intensiteit en structuur en een goede persistentie, het is zeker een uitstekende reisgenoot voor vis- of witvleesgerechten. Een Frappato die, ook als je naar de prijs kijkt, tegen lage kosten echt de winnende kaart kan zijn als je bij een vriend thuis moet verschijnen met een wijn die interesse kan wekken.

Kleur
Robijnrood, met paarse reflecties

Smaak
Gemiddelde intensiteit en structuur, met een mooie frisheid, zacht en aanhoudend

Geur
Toetsen van wilde aardbeien en zoete kruiden, met een licht balsamico afdronk

Rode wijn Frappato 'Rina Russa' Santa Tresa 2022 BIO

€ 10,49