Greg & Juju Terret - Sauvignon 750 ml
Omschrijving

Greg & Juju Terret Sauvignon Blanc

Als je op zoek bent naar een verfrissende en fruitige witte wijn die perfect past bij een heerlijk stukje witte vis, dan is de Greg & Juju Terret Sauvignon Blanc van Domaine Robert Vic een absolute aanrader! Deze wijn is vernoemd naar de kinderen van de wijnmakers en belichaamt de passie en toewijding van de 5e generatie van dit prestigieuze wijnhuis. Met zijn heldere citrustonen en delicate witte bloemengeur is deze wijn een waar genot voor de zintuigen.

De rijke geschiedenis van Domaine Preignes Le Vieux

Deze witte wijn is geproduceerd door Domaine Preignes Le Vieux, een wijnhuis gelegen in de regio Languedoc-Roussillon in Zuid-Frankrijk. Deze wijn is een blend van twee druivenrassen: de Terret en de Sauvignon Blanc. Het landgoed van domaine Preignes le Vieux is centraal gelegen in de prachtige regio Languedoc en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1202. Het kasteel is schitterend gelegen en beschikt over diverse originele elementen, zoals een toren en toegangspoort, die nog steeds te bewonderen zijn. Het landgoed heeft zich ontwikkeld tot een veelzijdig wijndomein met een grote diversiteit aan druivensoorten. De huidige eigenaren, de broers Jerôme, Robert en Bruno Vic, behoren tot de vijfde generatie wijnmakers en hebben zich tot doel gesteld om uitsluitend kwalitatieve topwijnen te produceren.De Terret en Sauvignon Blanc druiven worden machinale geoogst in de nacht, waarbij de druiven met zorg worden geselecteerd. De druiven groeien op een bodem van slib en vulkanisch gesteente, wat bijdraagt aan de unieke smaak en aroma's van de wijn. Na de oogst worden de druiven pneumatisch geperst en wordt het perssap gescheiden van de vaste stoffen. De fermentatie vindt plaats bij een temperatuur van 15 tot 20 graden, wat bijdraagt aan het behoud van de frisse aroma's van de wijn. Dankzij dit zorgvuldige vinificatieproces ontstaat een heerlijke wijn met een uniek karakter.Geniet van de levendige Greg & Juju Terret Sauvignon Blanc

Het Terret-druivenras is een zeldzame witte druif die voornamelijk in Languedoc-Roussillon wordt geteeld en bekend staat om zijn frisheid en levendigheid. De Sauvignon Blanc-druif voegt een kenmerkend aroma en smaakprofiel toe aan de wijn, met tonen van groen fruit, citrus en kruiden. De Greg & Juju Terret Sauvignon Blanc heeft een lichtgele kleur en heeft aroma's van wit fruit en bloemen in de neus. In de mond is de wijn fris en levendig, met een mooie balans tussen fruitige en kruidige tonen. Het is een uitstekende wijn om te combineren met zeevruchten, visgerechten en salades.

Greg & Juju Terret - Sauvignon 750 ml

Witte wijn sauvignon blanc

€ 7,75