Rode wijn Jes Jamelles Merlot 750 ml
Omschrijving

Les Jamelles Merlot

De Merlot van Les Jamelles is een echte typische Merlot, maar dan net wat anders dan we gewend zijn. Dankzij de verschillende terroirs heeft deze Merlot bijzonder eigenschappen. Er zijn maar liefst vijf terroirs geselecteerd, de valktes in de omgeving van Narbonne en de vlakte van de rivier de Aude geven de wijn rijkdom, lengte en structuur. Het terroir langs de kuststreek bij Beziers, zorgt voor de frisheid. De wijnstokken staan aangeplant op hellingen en deze van de Orb-vallei en de Herault-vallei geven de Merlot rondheid, fluweelzachte tannines en frisheid.

De hoge kwaliteit van Les Jamelles

De naam Les Jamelles is een handelsmerk geworden voor hoge kwaliteit kwaliteitswijnen van uniek terroirs. De twee wijnmakers Catherine en Laurent Delaunay staan persoonlijk garant voor de hoge technische normen van deze wijnen. Ze zijn constant op pad in de Languedoc, bezoeken lokale partnerwijnmakers, kiezen wijngaarden en zorgen, ondersteund door een team van oenologen, voor de uitbreiding van de wijnen. Het geheim van de wijnen van les Jamelles is de verscheidenheid van terroirs. De beste druiven worden vanuit verschillende terroirs geoogst en vormen samen een unieke kwaliteitswijn. Stuk voor stuk zijn het grote klassiekers van het wereldberoemde wijnhuis Les Jamelles.De oogst gebeurt in de vroege morgen, zodat de druiven hun frisheid behouden. In de wijnmakerij volgt een maceratie van ongeveer 2 tot 4 weken. Een deel van de blend rijpt op eikenhouten, wat zorgt voor extra complexiteit. Een klein deel is gemaakt met behulp van thermovinificatie om de fruitigheid, rondheid en soepelheid te vergroten.De zijdezachte tannines van Les Jamelles Merlot

Met intense kleuren schittert de Les Jamelles Merlot in het glas. We noteren aroma’s van kersen, wilde aardbeien en karamel. Ook tonen van kaneel en nootmuskaat worden hieraan toegevoegd. In de mond zijn de tannines zijdezacht. Het is een uitgebalanceerde, makkelijk drinkbare Merlot geworden die menig wijnliefhebbers hart sneller doet laten kloppen.

Rode wijn Jes Jamelles Merlot 750 ml

Franse rode wijn Merlot

€ 9,20