Rode wijn Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria Classico 2020 BIO
Omschrijving

SANTA TRESA – CERASUOLO DI VITTORIO CLASSICO

Classificatie: DOCG

Vinificatie:De Nero d’Avola wordt midden-September en de Ciciliaanse druif Cerasuolo eind september. Er wordt met de hand geplukt om de best mogelijke pré-selectie van druiven te verkrijgen. 15% van de 60% Nero d’Avola druiven worden eerst op stromatten licht ingedroogd om concentratie te verkrijgen (Appasimento-techniek). Vervolgens worden ze vergist, waarbij het sap zelfs na de vergisting nog 15 dagen schilcontact houdt. Vervolgens wordt de wijn in Sloveense eikenhouten vaten gelagerd om een natuurlijke Malolactische vergisting te ondergaan. Deze wijze van vergisten levert een geconcentreerde en diep gekleurde tanninerijke fractie op.

De Cerasuolo-fractie (40%) ondergaat een vlottere vergisting op RVS-vaten waarbij de schillen direct na het einde van de vergisting van het sap worden gescheiden door persing. De wijn wordt gelagerd op RVS-vaten. Deze fractie levert een toegankelijk en fruitige wijn op.

Beide fracties worden voor de botteling geblend.Smaakomschrijving:Zongerijpte wijn. Robuust, kruidig en rokerig en aangenaam mondvullend met mooie tonen caramel, zure en zoete kersen. Filmende tannis en een opvallend lange afdronk.

Wijn/Spijscombinaties:een veelzijdige gastronomische wijn die het goed doet bij lichte vleesgerechten, tonijn en gebakken vis.

Alcohol: 13,5%Horizon: tot tenminste 7 jaar na botteling.

Tip: serveren bij 16 – 18 gr. C.

Rode wijn Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria Classico 2020 BIO

€ 10,49