DOMAINE BEGUDE ETOILE Chardonnay BIO
Omschrijving

3 maanden gerijpt in nieuwe Franse eiken vaten. Deze Limoux is gemaakt van de allerbeste handgeplukte Chardonnay’s van de allerbeste percelen (op 305m hoogte). Een rigoureus selectieproces dat leidt tot een magische wijn: aroma’s van brioche in de neus en een eerlijke zuiverheid van appel- en perenbomen in de mond. Decanteer een uur voor het opdienen. Drink als aperitief maar ook bij salades, vis, vlees en Oosterse gerechten.

DOMAINE BEGUDE

Domaine Begude is sinds eeuwen gevestigd in de Limoux regio aan de voet van de Pyreneeën. Hier wordt sinds de zestiende eeuw wijn geproduceerd. In 2003 heeft het Britse koppel James en Catherine Kinglake Domaine Begude overgenomen. Samen met hun internationaal team (Frankrijk, Australië, Nieuw-Zeeland) creëren zij schitterende en vooral biologische ‘cool climate’ wijnen. Door de hoge ligging van de wijngaarden en de nachtelijke lage temperaturen, worden rijpe druiven met mooie zuren bekomen.

James Kinglake een excentrieke man die zijn eigen ding doet en een gepassioneerd Bourgogne-liefhebber is. Vandaar ook dat hij Pinot Noir en Chardonnay aanplant in deze zuiderse regio.

En het klimaat leent zich daar ook voor, ondanks de zuidelijkheid van hun wijndomein. De koelte komt door de invloed van Pyreneeën.

Echt het proberen waard. In een blindende proeverij, zal je snel Bourgogne vernoemen!

0.75APPELLATIE: AOP LimouxFOODPAIRING: Comté kaasDRUIVENSOORT: 100% ChardonnayLAND: FrankrijkSTREEK: Languedoc - RoussillonWIJNDOMEIN: Domaine BegudeKARAKTERISTIEK: peer , appel

DOMAINE BEGUDE ETOILE Chardonnay BIO

€ 16,49