Veluwse streekhoning de Valksche Bijenhof BIO
Omschrijving

Honing van de Veluwe kopen? Streekhoning is een neutrale honing die ieder jaar een eigen unieke smaak heeft. Onze streekhoning is dankzij de pollen erg populair bij mensen met hooikoorts.

Preventief te gebruiken tegen hooikoorts
Altijd verrassend van smaak
Ideaal om te verwerken in gerechten
100% natuurzuiver zonder toevoegingen
Streekhoning is afkomstig van de thuislocaties van imkerij De Valksche Bijenhof. In de periode mei-juli wordt de honing van meer dan 200 bijenvolken geoogst. Na het slingeren wordt de honing gezeefd en vervolgens zonder verhitting of toevoegingen in potten afgevuld.

Gezonde toepassingen van deze honing

Deze streekhoning van imkerij De Valksche Bijenhof is (h)eerlijke honing zonder verdere toevoegingen. Doordat het nooit verhit wordt, blijven alle gezonde eigenschappen van honing behouden! Denk aan huid- en (brand)wondverzorging, luchtwegklachten enz.

Streekhoning is heerlijk in de thee. Let wel op: het beste is om de honing toe te voegen als de thee op drinktemperatuur is, om zo geen goede enzymen te vernietigen. Verder is het heerlijk in allerlei gerechten, op desserts en pannenkoeken.

Samenstelling en houdbaarheid van streekhoning

Onze streekhoning is 100% natuurzuivere honing, gegarandeerd zonder toegevoegde suikers. Deze honing kan lang bewaard blijven. Wij geven 1,5 jaar kwaliteitsgarantie maar je kan het droog en donker gerust enkele jaren bewaren. Voedingswaarden per 100 gram:

Energie
1272 Kj/304 kcal
Koolhydraten
82,4 gram
waarvan suikers
82,12 gram
Eiwitten
0,3 gram
Vezels
0,2 gram
Natrium
4 miligram
Allergenen en kristallisatie

Al onze honingproducten bevatten geen allergenen. Omdat onze honing 100% natuurzuiver en onbewerkt is kan het na enige tijd wel kristalliseren. Je herkent dit aan een witte sluier in de honing. Dit veranderd de smaak niet en de honing blijft gewoon eetbaar. Door de honing enkele dagen boven de verwarming te zetten krijg je weer vloeibare honing.

Veluwse streekhoning de Valksche Bijenhof BIO

Veluwse streekhoning de Valksche Bijenhof

€ 9,25
450 gram
€ 20,56 per Kilo