Informatie met betrekking tot allergieën en speciale diëten
Vegetarisch
Veganistisch
Pinda- en notenvrij
Tarwe en glutenvrij
Melk- en lactosevrij
Sojavrij
Eivrij
Mosterdvrij
Lupinevrij
Weekdiervrij
Selderijvrij
Visvrij
Sulfietvrij
Schaaldiervrij
Sesamvrij
Ingrediënten
Andijvie* * = Biologisch
Voedingswaarden
Energie
17 kcal (71 kJ)
Vet
0.4 gram
Vet verzadigd
0.1 gram
Koolhydraten
1.2 gram
Suikers
1.2 gram
Voedingsvezel
1.8 gram
Eiwit
1.3 gram
Zout
0.06 gram
Beschrijving
Andijvie is een bittere slasoort met gekrulde bladeren, die verwant is aan witlof. Er zijn verschillende varianten, waarvan wij bijvoorbeeld de Batavia alleen als sla eten. De ‘gewone’ en krulandijvie worden zowel als sla, rauw in de stamppot of gestoofd gegeten. Bij koken en stoven slinkt de groente enigszins, reken daarom 250 tot 300 gram per persoon.
Keurmerk
E